41_van heldenALBLASSERDAM – Wim en Dicky van Helden uit Alblasserdam vierden deze week hun vijftigjarig huwelijksfeest. Burgemeester Jaap Paans kwam hen dinsdagmiddag feliciteren in hun woning aan de Rietlanden.

Wim (75) uit Hendrik Ido Ambacht en Dicky (70) uit Alblasserdam hebben elkaar leren kennen op de ‘Meidenmart’ van de Ruigenhil en de Dam. Daar ontmoetten jongeren elkaar in het verleden terwijl ze rondjes liepen. Vele huwelijken vinden hun oorsprong op dit stukje van Alblaserdam. “Die brug heeft ons letterlijk bij elkaar gebracht”, vertelt meneer Van Helden.

Ze hebben tijdens hun huwelijk vier kinderen en zeven kleinkinderen mogen ontvangen. Het feest werd vorige week vrijdag al gevierd. De officiële datum van hun vijftigjarig huwelijk was op maandag 28 september.

De heer Van Helden heeft tijdens zijn arbeidszame leven vele jaren gewerkt bij bakker Van Herpen, die destijds langs de Plantageweg zat. Ook was hij vrachtwagenchauffeur bij een Molenaar Banket in Geldermalsen.

Tekst en foto: Bert Bons.

41_van helden