fietscontrole-fietsersbondALBLASSERDAM – De Fietsersbond Drechtsteden houdt zaterdag 3 oktober 2015 de jaarlijkse fiets-check in Alblasserdam. Deze vindt plaats op het Wilgenplein in Alblasserdam van 10:00 uur tot 16:00 uur in de partytent aan het eind van de zogenaamde ‘Rode Loper’ die loopt van fietsspecialist Philip de Koning tot de ingang van het Makado.

(Deze ‘Rode Loper’ was het idee van de Fietsersbond, zodat manoeuvrerende auto’s en fietsers elkaar voortaan niet meer onnodig en onveilig in de weg zitten op het Wilgenplein.)

De FietsCheck zal uitgevoerd worden door ervaren vrijwilligers en technici van de Fietsersbond. Deze houdt onder andere in: algehele controle en eventuele reparatie van de fietsverlichting, het afstellen van de remmen, het smeren van de ketting en het in de goede positie brengen van de fietsbel en andere fietsonderdelen. Natuurlijk worden de banden tenslotte ook nog op de vereiste spanning gebracht.

De check kost niets. Indien nodig zijn de onderdelen tegen kostprijs te koop. Voor grotere reparaties wordt verwezen naar de professionele vakhandel.

“Voor iedereen, maar juist en vooral voor de schoolgaande jeugd is het letterlijk van levensbelang dat de belangrijkste functies van de fiets, zoals de verlichting en de remmen worden nagezien, afgesteld en eventueel gerepareerd. Dit met het oog op de korter wordende dagen en mogelijke gladheid door bladeren en nachtvorst,” aldus Henk Rotteveel, coördinator Alblasserdam van de Fietsersbond Drechtsteden.

fietscontrole-fietsersbond