IMG_6958 (Medium)ALBLASSERDAM – Een 21-jarige man uit Alblasserdam werd in de nacht van zaterdag op zondag 27 september 2015 schijnbaar laveloos aangetroffen in het gras langs het Boerenpad in Alblasserdam. Passanten kregen geen contact met de man en ook op pijnprikkels reageerde hij niet. Ten einde raad werd even na 02.00 uur 112 gebeld en gevraagd om een ambulance.

Terwijl de ambulance richting de Groen van Prinstererstraat / het Boerenpad reed, was de beschonken twintiger weer bij bewustzijn gekomen en had gedoe gekregen met mensen die hem wilden helpen. De Damdorper kwam daarbij in een sloot terecht. Een omstander sprong hem achterna en haalde hem weer op de kant.

Omdat de man agressief reageerde, wachtten de ambulancemedewerkers op de komst van de politie. Er werd gepoogd om de man met de hulp van de agenten in de ambulance te krijgen. Dit mislukte.

“Rot op. Fuck jullie. Ik wil jullie niet zien en respecteer jullie nooit. Of je nu van de ambulance of de politie ben, ik heb schijt aan jullie. De moeder van mijn moeder rot weg en dat komt doordat jullie niets doen,” schreeuwde de man naar de hulpverleners. Ook werd het woord ‘kanker’ diverse malen als bijvoeglijk naamwoord gebezigd.

De hulpverleners lieten de man uiteindelijk tierend zijn weg vervolgen en vertrokken.

IMG_6958 (Medium)