40_de kreijALBLASSERDAM – Arie en Jannie de Kreij uit Alblasserdam vierden afgelopen week hun vijftigjarig huwelijksfeest. Burgemeester Jaap Paans kwam het echtpaar feliciteren namens de gemeente Alblasserdam.

Arie (72) en Jannie (70) zijn ware globetrotters. Geregeld maken ze lange reizen, vooral Amerika. Maar ook andere continenten zijn bezocht. In de Verenigde Staten maakten ze onder meer een rondreis van een jaar door de zuidelijke staten.

Jannie is geboren in Someren en groeide op in Krimpen aan den IJssel. Arie is geboren en getogen in Capelle aan den IJssel. Ze leerden elkaar kennen via een vriendin van Jannie, die geregeld bij Arie thuis kwam omdat ze ook bevriend was met een oudere zus van Arie.

Arie heeft jarenlang gewerkt bij een machinefabriek en een bedrijf dat zonneschermen fabriceerde. In de laatste jaren van arbeidzame leven deed hij verschillende werkzaamheden bij Dupont in Dordrecht. Jannie heeft daar ook gewerkt in de horeca en in de personeelswinkel.

Tot een jaar of zes geleden woonden Arie en Jan in Papendrecht, waar ze onder meer veel betekend hebben in het vluchtelingenwerk. Ze waren betrokken bij de noodopvang van onder meer uitgeprocedeerde asielzoekers. Tegenwoordig woont het tweetal in een woning aan de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam.

Arie en Janny hebben in hun huwelijk twee zoons en drie kleinkinderen gekregen. Het feest is zaterdag 26 september gevierd.

Tekst en foto: Bert Bons.

40_de kreij