Nepal foto (Medium)ALBLASSERDAM – In cultureel centrum Landvast in Alblasserdam wordt donderdag 1 oktober 2015 een benefietavond voor Nepal. Tijdens deze avond komt René de Bos. Hij bereikte als eerste Nederlander de top van de Mount Everest in 1990. Verder wordt de film ‘Everest’ gedraaid en maken de bezoekers kans op een reis voor twee naar Nepal.

Wereldberoemd
Nepal werd enkele maanden geleden getroffen door zware aardbevingen. Meer dan zevenenhalfduizend mensen kwamen om het leven en velen zijn nog steeds vermist. Van de overlevenden waren de huizen en hun levens ingestort. Door de aardbevingen is ook het toerisme in elkaar gezakt, terwijl dit één van de voornaamste inkomstenbronnen is van de Nepali. Landvast wil met een thema-avond Nepal weer terug in de schijnwerpers zetten. “Nepal heeft namelijk heel veel moois te bieden, waaronder natuurlijk de wereldberoemde Mount Everest,” stelt de organisatie.

Reis naar Nepal
Bezoekers worden tijdens de benefietavond, met de naam ‘uit het dal’, voor 29,50 euro verzorgd met een welkomstdrankje en een hapje uit de Nepalese keuken. “Daarna volgt een interessante ontmoeting met René de Bos. Hij bereikte als eerste Nederlander de top van de Mount Everest in 1990. Vervolgens kunt u op het puntje van onze bioscoopstoelen de film ‘Everest’ kijken. In deze film worden twee teams van bergbeklimmers gevolgd die onder ondraaglijke omstandigheden de top van de Mount Everest proberen te bereiken. De rollen worden gespeeld door een sterke cast, met acteurs als Josh Brolin, Keira Knightley en Jake Gyllenhaal. Alsof deze avond nog niet genoeg spanning had, verloten wij na de film een reis voor twee personen naar Nepal. Tijdens deze reis bezoekt u onder andere een lokaal project dat mede door deze benefietavond gesteund wordt,” aldus de organisatoren.

Reserveren
Kaarten zijn tot 27 september te koop bij Landvast. Telefonisch reserveren kan via 078-6912923.

Nepal foto (Medium)

affiche everest