geld muntgeld briefgeld fooienpot fooiALBLASSERDAM – De meerderheid van de Alblasserdamse gemeenteraad is dinsdagavond 22 september 2015, ondanks de felle kritiek van vorige week, akkoord gegaan met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om 226.000 euro beschikbaar te stellen aan basisschool Het Kompas. De school wil voor dit bedrag de lerarenkamer met 36 vierkante meter uitbreiden. Een bijeffect is dat daarmee de overstek aan de achterkant, waar nu vaak hangjongeren aanwezig zijn en de boel vernielen, wordt weggewerkt.

De verwachting van de school en de gemeente is dat daarmee de overlast afneemt en ook het jaarlijkse schadebedrag van 6.000 euro daalt of zelfs vervalt.

Onderwijsondersteuners, orthopedagogen, schoolarts, logopedist, stagiaires, leerlingen (in kleine groepen) maken intensief gebruik van de lerarenkamer. Eigenlijk is er al enige tijd geen sprake meer van een klassieke personeelsruimte, maar van een zeer intensief gebruikte multifunctionele ruimte.

Leefbaar Alblasserdam, D66 en de VVD vinden het bedrag veel te hoog voor een dergelijke uitbreiding en stemden tegen het voorstel van het college. De D66 probeerde nog met een amendement het bedrag terug te brengen naar de normvergoeding voor de feitelijke verbouwing. Dit werd door de VVD en door Leefbaar Alblasserdam gesteund. De SGP, de ChristenUnie, het CDA en de PvdA konden zich echter wel in het plan van het college vinden en stemden voor het beschikbaar stellen van het bedrag.

De uitbreiding, waarvoor een dragende muur moet worden verplaatst, wordt binnenkort uitgevoerd.

geld muntgeld briefgeld fooienpot fooi