ALBLASSERDAM – Zaterdag 3 oktober 2015 wordt de jubileumloop van de Atletiekvereniging Alblasserdam gehouden. Ter ere van het 70-jarig bestaan zijn er diverse parcours uitgezet. Één van één kilometer, één van vijf kilometer en één van tien kilometer. De kidsrun van één kilometer is gratis. “Hiermee willen we, net als bij onze trainingen, het bewegen door de kinderen laagdrempelig maken,” aldus Corine Boer, voorzitster van AAA Atletiek en motor achter deze loop.

Voor alle andere loopenthousiastelingen valt er ook iets te beleven. Zo is er een vijf kilometer lang wandelparcours, een vijf kilometer lang Nordic Walking parcours, een vijf kilometer lange bedrijvenloop en een prestatieloop van tien kilometer. Alle parcours gaan over verharde paden langs de molens.

Startschot
De kinderen verzamelen op sportpark Souburgh bij het clubhuis van de atletiek. Daar staat een springkussen en kunnen de deelnemers hun startnummer afhalen. Vanaf daar gaat iedereen naar de start, waar onder leiding van een ervaren lerares een vrolijke warming-up wordt gegeven. Burgemeester Jaap Paans geeft het startschot van de kidsrun. Bij aankomst is er voor elke deelnemer een medaille en een mooi keycord.

Inschrijven
Inschrijven voor de kidsrun kan tot 11:45 uur bij het clubhuis van AAA Atletiek in Alblasserdam. Om zeker te zijn van een plaatsje en een medaille voor de kidsrun is voorinschrijven aan te raden via: jeugd@aaa-atletiek.nl, onder vermelding van voor- en achternaam, leeftijd en 06-nummer.

Meer info
Meer informatie over deze jubileumwedstrijd vindt u op: www.aaa-atletiek.nl en op www.inschrijven.nl.