IMG-20150920-WA0006 (Medium)ALBLASSERDAM – In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 september 2015, tijdens de afsluiting van het Havenfestival, zijn op de Dam in Alblasserdam opstootjes ontstaan. Met het hier en daar uitdelen van een tik met de lange wapenstok wist de politie te voorkomen dat de situatie verder uit de hand liep. In het centrum waren honderden mensen op de been in verband met diverse feesten in en bij horecagelegenheden.

Even na 02.00 uur sloeg op diverse plekken de goede sfeer om. Het werd grimmig en er ontstonden meerdere vechtpartijen. De wijkagenten, de agenten van de noodhulp en het Team Paraatheid Rotterdam wisten de situatie onder controle te houden en de baldadige groep, door op linie te gaan staan, uit het centrum te sturen. Er werd daarbij gebruik gemaakt van de lange wapenstok en een politiehond.

Er werden geen personen aangehouden.

Bij daglicht bleek dat diverse spullen, waaronder auto’s en tuinmeubilair, waren vernield en beschadigd. De daders en getuigen kunnen zich via het telefoonnummer 0900-8844 bij de politie melden.

Foto’s: Gerco de Haas.

IMG-20150920-WA0005 (Medium) IMG-20150920-WA0006 (Medium)