IMG_6202 (Medium)ALBLASSERDAM – Thomas Reijm (11) uit Alblasserdam heeft zaterdag 19 september 2015, tijdens het Havenfestival, samen met de artiesten van Crazy Pianos opgetreden op het Raadhuisplein in Alblasserdam. Daarmee kwam de droom van de talentvolle drummer uit het Damdorp uit. Thomas had enkele weken geleden, tijdens Jeugdland, een wens ingevuld en in de dromenrugzak van de stichting KIDS gedaan.

Drummen
Op het briefje stond dat de 11-jarige graag zou willen drummen voor een groot publiek. De jury koos zijn idee, samen met twee andere ideeën uit een dertigtal dromen en ging ermee aan de slag. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat Thomas zaterdag mee mocht drummen tijdens het optreden van de Crazy Pianos. Na zijn optreden werd hij door het publiek getrakteerd op een luid applaus. Zijn drumkwaliteiten waren zelfs zo goed, dat er vanuit het publiek: ‘We want more!’ werd gescandeerd.

Burgemeester Jaap Paans, die op het Raadhuisplein aanwezig was, liet weten trots te zijn op de jonge inwoner van Alblasserdam. “KIDS Alblasserdam en Thomas gefeliciteerd! Eerste wens Jeugdland wensbox vervuld. Bert Blase is trots; net als wij,” zo schreef Paans op Twitter.

KIDS
KIDS Alblasserdam is opgericht in september 2014 door voormalig burgemeester van Alblasserdam Bert Blase. Bij zijn vertrek als burgemeester van Alblasserdam wilde hij de kinderen iets nalaten. Hij vroeg iedereen die hem een afscheidscadeau wilde geven een donatie te doen in een fonds. Dit fonds werd het startkapitaal van de stichting KIDS Alblasserdam: Kinderen Ideeën Dromen Stichting Alblasserdam.

Tekst, foto’s en filmpje: Peter Stam.

IMG_6202 (Medium)
20150919_143632 (Medium)

20150919_143742 (Medium)

IMG_6204 (Medium)

IMG_6216 (Medium)

IMG_6223 (Medium)

IMG_6247 (Medium)

IMG_6258 (Medium)

IMG_6272 (Medium)

IMG_6286 (Medium)