IMG_5321 (Medium)ALBLASSERDAM – De plaatselijke werkgroep tentoonstellingen van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard heeft een fototentoonstelling samengesteld over verdwenen scheepsbouw in de regio. Op grote borden in de bibliotheek zijn meer dan honderd foto’s te zien van zowel grote als kleine scheepswerven, waaronder Werf De Noord, Verolme, J&K Smit, Leen Smit, IHC Smit, OceAnco, maar ook Vermeulen, Von Lindern, Kloos, Gebroeders Jonker en Gebroeders Pot.

Ook is er aandacht voor de botenbouwers Tukker en Beenhakker.  Naast afbeeldingen van de werven zijn er ook foto’s van de gebouwde schepen en de medewerkers te zien. De foto’s zijn voorzien van informatieve teksten.

De officiële openingshandeling werd vrijdagmiddag 18 september 2015 verricht door de heer Jan Dirk Smit in de bibliotheek aan de Ieplaan in Alblasserdam. Speciale dank ging uit naar Cees van Homoet van de historische vereniging die een groot deel van de tentoonstelling samenstelde.

Nadat de heer Smit op een scheepstoeter had geblazen en een boek had overhandigd, was de tentoonstelling geopend en kregen de aanwezigen een oorlam aangeboden.

De tentoonstelling blijft in de bibliotheek tot eind november 2015.

IMG_5320 (Medium) IMG_5321 (Medium) IMG_5330 (Medium) IMG_5334 (Medium) IMG_5348 (Medium) IMG_5351 (Medium) IMG_5356 (Medium) IMG_5357 (Medium) IMG_5359 (Medium)