IMG_3718 (Medium)ALBLASSERDAM – Met het onthullen van een bord met foto’s is deze week de nieuwe wijk Noord -en Landzigt in Alblasserdam officieel geopend. De handeling werd verricht door wethouder Peter Verheij en projectontwikkelaar Reuvers. De woningen werden net voor de bouwvak opgeleverd.

Klankbordgroep
Daarna is de laatste hand gelegd aan de buitenruimte en de speelplaats. De keuze van de speeltoestellen is het uiteindelijke resultaat van de wensen van kopers en omwonenden. Via een klankbordgroep waren omwonenden tijdens het proces nauw betrokken bij het project. In het najaar worden nog bomen geplant, waaronder twee platanen.

Trosgebouw
Het woningbouwproject Noord- en Landzigt is door een nauwe samenwerking van de gemeente Alblasserdam en projectontwikkelaar Reuvers ontwikkeld. Binnen het Trosgebouw dat jarenlang leeg stond, zijn acht woningen gerealiseerd. Daarnaast bestaat het project uit zeven geschakelde dijkwoningen, vier geschakelde polderwoningen en een vrijstaande polderwoning.

Mijlpaal
Wethouder Verheij vertelde in zijn toespraak blij te zijn met de oplevering van het project. “We hebben een mooie mijlpaal bereikt. Het project Noord-en Landzigt is een verrijking voor ons dorp. Vooral de inbreng van de bewoners, zowel in de klankbordgroep als van de omwonenden betrokken bij de inrichting van de speelplaats droeg daaraan bij. De wijk heeft een prachtige karakteristieke uitstraling gekregen. Ik feliciteer de nieuwe bewoners van harte met hun nieuwe woning!”

Buurt
Kopers en omwonenden hadden na het officiële moment de gelegenheid elkaar beter te leren kennen, onder het genot van een hapje en een drankje. Voor de kinderen was er popcorn.

Platanen
De houten leeuw voor het Trosgebouw is gemaakt van het hout van één van de twee platanen die voor het gebouw stonden en voor het project werden gekapt. Die kap was omstreden. De eerste plataan werd volgens de gemeente namelijk, tegen de afspraken in, gekapt in opdracht van de ontwikkelaar. De gemeente Alblasserdam heeft toen het werk direct stil laten leggen en startte gesprekken met Reuvers. De handelswijze werd ‘onaanvaardbaar’ genoemd.

IMG_3649 (Medium) IMG_3670 (Medium) IMG_3682 (Medium) IMG_3686 (Medium) IMG_3703 (Medium) IMG_3711 (Medium) IMG_3718 (Medium)