DSC_9580ALBLASSERDAM – Wethouder Arjan Kraijo heeft deze week op basisschool Het Palet het startsein gegeven voor het regionale project Groene Voetstappen. De wethouder overhandigde samen met schooldirecteur Vera Doejaaren aan de kinderen de Groene Voetstappen boekjes en enthousiasmeerden de kinderen daarmee aan de slag te gaan. Groene Voetstappen kunnen verzameld worden door lopend of fietsend naar school te gaan.

Stickers
Wie loopt of fietst naar school, verdient stickers. Het doel is dat kinderen (en ouders) zich milieuvriendelijker gaan verplaatsen in het dorp om zodoende schadelijke uitlaatgassen tegen te gaan.

2000 leerlingen
Wethouder Kraijo vertelde: “Door op scholen mee te doen met Groene Voetstappen worden kinderen op jonge leeftijd bewust gemaakt van de gevolgen van hun mobiliteitskeuze voor het klimaat, de luchtkwaliteit, hun eigen gezondheid en de verkeersveiligheid. Andersom laten kinderen aan volwassenen zien hoe het moet.” In de regio Drechtsteden doen veertien basisscholen met ruim 2.000 leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 mee aan Groene Voetstappen.

Klimaatverbond
Groene Voetstappen is een initiatief van Klimaatverbond Nederland. Sinds 2006 verzamelen basisschoolleerlingen in Nederland jaarlijks Groene Voetstappen. Er zijn dus al veel stappen gezet voor duurzame mobiliteit. In de regio Drechtsteden is Groene Voetstappen gekoppeld aan het verkeersveiligheidsprogramma voor basisscholen “SCHOOL op SEEF” en de maand van de duurzaamheid van 9 september tot en met 9 oktober. In deze maand vinden er allerlei activiteiten op het gebied van duurzaamheid plaats.

Foto’s: Wim Roos.

DSC_9580

DSC_9568 DSC_9623 DSC_9633