IMG_1727 (Medium)ALBLASSERDAM – In samenwerking met Stichting Schutsluis Alblasserdam  zien Waterschap Rivierenland en de politie tijdens de gondelvaart  op de Alblas toe op veilig varen. Op vrijdagavond 18 september 2015 wordt de gondelvaart  gehouden. Hierbij varen  zo’n veertig verlichte gondels vanaf Café de Krom in Oud-Alblas naar de Dam in Alblasserdam. Stichting Schutsluis Alblasserdam, Waterschap Rivierenland en de politie zien dit jaar gezamenlijk toe op een gezellige, succesvolle en veilige gondelvaart.

Juiste verlichting
Waterschap Rivierenland en de politie zijn gedurende dit evenement aanwezig op het water. Aandacht gaat uit naar het voeren van de juiste verlichting, snelheid en het hebben van de juiste uitrusting aan boord.

Alcohol
Ook wordt er gecontroleerd  tijdens het evenement op overmatig gebruik van alcohol op de boten. “Zo blijft het veilig op het water voor deelnemers en toeschouwers en wordt overlast voor omwonenden voorkomen,” aldus een woordvoerder van het Waterschap.

IMG_1727 (Medium)