IMG_6128 (Medium)ALBLASSERDAM – In gebouw ‘De Damsteen’ aan het Cortgene 8 in Alblasserdam kan van 15 tot en met 19 september 2015 de tentoonstelling ‘Van Sloepenbouw tot Jachtenbouw’ worden bezocht. Het publiek kan genieten van de aanblik van een vijftiental modellen van schepen, die in het verleden en heden op de Alblasserdamse en Kinderdijkse werven zijn gebouwd. Ze zijn beschikbaar gesteld door Royal IHC Merwede in Kinderdijk, Oceanco, Modelbouwclub ‘de Brulboei’ en het Baggermuseum Sliedrecht.

Onder andere zijn te zien: sleephopperzuiger Willem van Oranje, het jacht Alfa Nero, mijnenjager M850 Alkmaar, tinbaggermolen Kalmoa en de zeesleepboten Roode Zee en Zwarte Zee.

De expositie is samengesteld door de Historische Vereniging West-Alblasserwaard in samenwerking met de Activiteitencommissie van de Grote Kerk aan het Cortgene.

De openingstijden zijn: dinsdag-, woensdag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur, woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en op de braderiezaterdag van het Havenfestival van 10.00 tot 16.00 uur.

De tentoonstelling werd dinsdag 15 september 2015 geopend door de heer W. Stout, oud – technisch directeur van scheepswerf Van der Giessen de Noord.

Foto: Geert Ouweneel.

IMG_6128 (Medium)