IMG_3754 (Medium)ALBLASSERDAM – Het is de medewerkers van aannemersbedrijf Hak b.v. uit Alblasserdam woensdagavond 16 september 2015 wederom gelukt om als snelste te finishen tijdens de vlottenrace in de Alblasserdamse haven. Vorig ging het team er ook al met de eerste prijs vandoor. De vlottenrace is een onderdeel van het Havenfestival dat deze week in het Damdorp plaatsvindt. Er deden in het totaal zestien teams mee aan de wedstrijd, die in samenwerking met Scouting Alblasserdam werd gehouden.

Wisseltrofee
De teamleden van Hak kregen uit handen van wethouder Dorien Zandvliet de ‘Bert Blase wisseltrofee’ en een winnaarsbokaal. De trofee is vernoemd naar Bert Blase, die vorig jaar als burgemeester afscheid nam van Alblasserdam.

Deelnemers
De deelnemers moesten vanaf de boothelling op een vlot naar de ophaalbrug peddelen. Nadat daar aan de bel was getrokken, was het zaak om zo snel mogelijk weer terug te varen en bij de finish te zwaaien met een vlag. Hak was daar bij de start en tijdens de finale het snelst in. Op de tweede plaats eindigde De Haan Verhuizingen. Verder deden Maat, Party & More, Hoek Bouw Alblasserdam, Ford Wensveen, Blieck’s Point, Toyota Schouten, Prins Auto, Bike Totaal Philip de Koning, Zwartbol Advocaten, Tandartspraktijk Quadrant, Oceanco, Automobielbedrijf/Garage Bochanen en Zonen, The Abbey, Plaisier bv en ZPC Wiekslag mee.

Succes
De vlotten waarmee gevaren werd, waren gebouwd door Scouting Alblasserdam. De reddingsbrigade was aanwezig om de veiligheid op het water in de gaten te houden. De vlottenrace werd dit jaar voor de tweede keer gehouden. De organisatie sprak na afloop van een ‘groot succes’ waarbij niet alleen de deelnemers, maar ook het vele publiek rondom de haven heeft genoten. “En ook het weer werkte gelukkig goed mee.”

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_3736 (Medium) IMG_3754 (Medium) IMG_3801 (Medium) IMG_3831 (Medium) IMG_3866 (Medium) IMG_3871 (Medium) IMG_4002 (Medium) IMG_4017 (Medium) IMG_4055 (Medium) IMG_4123 (Medium) IMG_4132 (Medium) IMG_4148 (Medium) IMG_4161 (Medium) IMG_4171 (Medium) IMG_4195 (Medium) IMG_4269 (Medium) IMG_4295 (Medium) IMG_4332 (Medium) IMG_4366 (Medium)