IMG_1343 (Medium)ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse gymnastiekvereniging KDO heeft afgelopen zaterdag voor de derde keer een KDO-familiedag gehouden in de gymzaal aan de Parallelweg. De dag had ditmaal als thema ‘Kom, Doe en Ontdek’. Al vroeg waren de eerste vrijwilligers te vinden in de KDO gymzaal. Ze versierden de zaal van binnen en buiten. Alles werd in gereedheid gebracht om enthousiaste en nieuwsgierige dorpsgenoten kennis te laten maken met alle facetten van dansen, bewegen en turnen. De voorstellingen, demo’s en spelletjes werden verzorgd door jong en oud, voor jong en oud.

Mascotte
Halverwege de ochtend werd een groot aantal leden door de voorzitter in het zonnetje gezet voor hun inzet en prestaties binnen de vereniging. Ondertussen werd een groot cadeau afgeleverd. Het bleek de nieuwste aanwinst van KDO te zijn, een echte clubmascotte. De vrolijke en zwijgzame panda is vooralsnog naamloos. Onder toeziend oog van wethouders Arjan Kraijo en Dorien Zandvliet werd een prijsvraag uitgeschreven voor de leukste mascottenaam. Deze  zal binnenkort op de website van KDO bekend worden gemaakt.

Activiteiten
De dag begon buiten met een bootcamp en sportief fietsen en wandelen. Binnen startte het kinderbeweegplein. Zeer jong en jong konden klimmen, zwaaien, draaien, springen, rollen en tollen op de vele verschillende opgestelde toestellen. In de middag werden diverse intensieve dansactiviteiten, zoals Zumba en een dansworkout en een impressie van het Gymnaestrada optreden in Helsinki, afgewisseld met spetterende demo’s verzorgd door de KDO turnmeiden en –jongens. De kinderen konden meedoen met de zeskamp en tussendoor alle indrukken verwerken op het springkussen. Uiteraard kregen de meesten van ontdekken en doen ook dorst en trek in wat lekkers. Gelukkig werd er voor hen de hele dag door verse pannenkoeken gebakken. In het totaal werden er ruim 150 pannenkoeken gebakken en opgegeten. Ook kon men heerlijke broodjes eten en een heus KDO’tje proeven!

Volgend jaar
De organisatie is bijzonder blij dat de dag sportief, droog en goed is verlopen. Wat KDO betreft: tot volgend jaar!

Foto’s: Steven Ulrich, tekst: Johan Pel.

IMG_0910 (Medium) IMG_0934 (Medium) IMG_1033 (Medium) IMG_1101 (Medium) IMG_1287 (Medium) IMG_1308 (Medium) IMG_1322 (Medium) IMG_1343 (Medium) IMG_1474 (Medium) IMG_1508 (Medium) IMG_1605 (Medium) IMG_1650 (Medium) IMG_1777 (Medium) IMG_1811 (Medium) IMG_1827 (Medium) IMG_1866 (Medium) IMG_1903 (Medium)