IMG_1640 (Medium)ALBLASSERDAM – De nieuwe Drentse Buurt in Alblasserdam bestond afgelopen week tien jaar. Dat werd zaterdag door ruim 200 wijkbewoners groots gevierd in een partytent. Er werd na wekenlange voorbereiding rond 19.00 gestart met hapjes en drankjes. De allround muziek formatie Crossover-Band heeft de avond muzikaal verzorgd.

Op 10 september 2005 vond de officiële opening plaats van de compleet vernieuwde wijk Drentse Buurt in Alblasserdam. Toenmalig burgemeester A.D. van den Bergh opende de wijk officieel met het onthullen van de drie bronzen schapen, die als herinnering staan aan de provincie Drenthe en de oude Drentse Buurt die op deze plaats heeft gestaan. In de buurt woonden namelijk veel menen uit de provincie Drenthe. Zij waren naar Alblasserdam verhuisd voor een baan bij bijvoorbeeld de kabelfabriek.

Afspraken
De buurtbelangengroep heeft in de jaren hiervoor veel werk verzet door afspraken die gemaakt waren met gemeente Alblasserdam, Westwaard Wonen, aannemer en architect aan de bewoners te bewaken. Er werden door de bestuursleden bouwteamvergaderingen bijgewoond en diverse vergaderingen bijgewoond.

Vereniging
Nadat de nieuwe Drentse Buurt gerealiseerd was is in samenspraak met de bewoners besloten vereniging Drentse Buurt op te richten. De vereniging is nog steeds behoorlijk actief met het organiseren van diverse activiteiten voor de bewoners uit de wijk maar ook daarbuiten. Diverse busreizen, grote braderie met Koningsdag en voor de schoolvakantie drie dagen tentenkamp voor de kinderen op het veld zijn voorbeelden van vast terugkerende items.

Tien jaar
Inmiddels bestaat de nieuwe buurt tien jaar. Het bestuur van de buurtvereniging wilde dat niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er lag een grote uitdaging. Er moest een gezellig feest worden georganiseerd voor alle buurtbewoners om het tienjarig bestaan te vieren. Voorafgaand aan weken en dagen van voorbereiding en vergaderen was het afgelopen zaterdag zover. Een grote feesttent werd neergezet en door het bestuur en vrijwilligers is keihard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Het werd een zeer geslaagd feest.

Tekst en foto’s ingezonden door: Alexander Bentlage.

IMG_1465 (Medium) IMG_1510 (Medium) IMG_1562 (Medium) IMG_1593 (Medium) IMG_1640 (Medium) IMG_1692 (Medium) IMG_1697 (Medium) IMG_1701 (Medium) IMG_1764 (Medium)