IMG_3430 (Medium)ALBLASSERDAM – Een 47-jarige man uit Alblasserdam is vrijdagavond 11 september 2015 door de politie betrapt op varen onder invloed van alcohol. De politie had al aangekondigd tijdens de verlichtingsweek in Kinderdijk extra te zullen controleren op het water. Daarbij werd onder meer gelet op het voeren van juiste verlichting en op alcoholgebruik. Bij de Alblasserdammer werd bij de Kortlandsche Kade een test afgenomen.

De man blies 315 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. Hij krijgt een proces verbaal voor varen onder invloed.

Verder werden er twee boetes door het Waterschap uitgedeeld voor varen zonder juiste verlichting. Eén persoon, van zestien jaar oud, kreeg een proces verbaal voor het zonder vaarbewijs varen met een snelle boot. Tot slot kreeg iemand die zijn vaarbewijs niet kon tonen de opdracht die later alsnog te komen laten zien. Als hij niet komt, krijg hij alsnog een boete.

IMG_3430 (Medium)