Overvaller Coop AlblasserdamALBLASSERDAM – Arjan van Es zal vrijdag 13 maart van dit jaar niet snel vergeten. Zijn Coop-supermarkt aan het Scheldeplein in Alblasserdam krijgt op die dag onaangenaam bezoek: een gewapende overvaller. Rond half negen ‘s avonds komt de overvaller met bivakmuts de winkel binnen. Arjan zit op dat moment in zijn kantoor. Als hij vanuit zijn kantoor naar de kassa kijkt ziet hij de overvaller in de kassa graaien. Hij ziet dat zijn medewerker hem wenkt.

Klik
Arjan bedenkt zich geen moment en rent vanuit zijn kantoor naar de kassa. Als hij bij de kassa’s komt is de overvaller net gevlucht. Arjan zet de achtervolging in en achterhaalt de man op de hoek van de Maasstraat. Maar dan richt de man zijn vuurwapen op hem Er klinkt een klik. Arjan besluit dat het beter is om de achtervolging te staken. Achteraf blijkt dat er niet geschoten is. Toch zit de schrik er goed in.

Signalement
Het signalement van de overvaller: hij is vrij jong, tussen de 17 en 18 jaar oud, hij is 1 meter 80 a 1 meter 90 lang en heeft een slank postuur. De man droeg een zwarte bivakmuts met daarover de capuchon van zijn donkerkleurige hoody.

Beloning
Heeft u tips in deze zaak? Bel dan met de politie Rotterdam via 0800-6070. Justitie heeft een beloning van 2500 euro uitgeloofd voor de gouden tip in deze zaak. Uiteraard kunt u ook bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Tekst en beeld: Bureau Rijnmond.

Overvaller Coop Alblasserdam