IMG_2629 (Medium)ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse brandweervrijwilliger Erik van Schaijk (53) heeft maandagavond 7 september 2015 een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Jaap Paans. Dit gebeurde in de brandweerkazerne op de Dam in Alblasserdam. Van Schaijk werd, onder toeziend oog van zijn collega’s en de jeugdbrandweer, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit omdat hij zich jarenlang met grote inzet en betrokkenheid belangeloos heeft ingespannen voor de Alblasserdamse samenleving.

Erik van Schaijk, werkzaam bij de Penitentiaire Inrichting Rijnmond in Rotterdam, startte zijn brandweerloopbaan bij bedrijfsbrandweer Vinkenwaard en verrichtte tussen 1985 en 2003 publieke taken. De afgelopen twaalf jaar was de Damdorper actief bij de vrijwillige brandweer van Alblasserdam. Op 29 juni van dit jaar vond Van Schaijk het ‘welletjes geweest’ en nam afscheid van het korps. Hij is hoofdbrandwacht, was actief als schipper en instructeur vaartuigen en begeleidt sinds 2009 de jeugdbrandweer.

Verdienstelijk
Burgemeester Jaap Paans stelt: “De heer Van Schaijk heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de Alblasserdamse samenleving. Alblasserdam heeft vrijwilligers als de heer van Schaijk hard nodig.”

Foto’s: Wim Roos en Peter Stam.

DSC_9382 DSC_9383 DSC_9388 DSC_9424 DSC_9431 DSC_9433

IMG_2629 (Medium)