IMG_2399 (Medium)ALBLASSERDAM – Op sportpark Souburgh in Alblasserdam is zaterdag 5 september 2015 het nieuwe kunstgrasvoetbalveld in gebruik genomen. Door de gemeenteraden van Alblasserdam en Molenwaard is medio 2014 ingestemd met de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld voor voetbalvereniging De Alblas. Hiertoe is door beide gemeenten een krediet beschikbaar gesteld van 300.000 euro.

Bijdrage
Ook voetbalvereniging De Alblas heeft een financiële inbreng geleverd waardoor de aanleg van het kunstgrasveld kon plaatsvinden. De definitieve afrekening moet nog worden opgemaakt, maar het uitgangspunt is dat de vereniging zelf ook maximaal 150.000 euro bijdraagt.

Oefenveldje
Inmiddels is de aanleg van het voetbalveld afgerond. Gelijktijdig is het (openbare) oefenveldje (naast de atletiekbaan) ook voorzien van een nieuwe kunstgrasmat. De kosten daarvan bedragen 120.000 euro.

Optimale trainings- en wedstrijdfaciliteit
Met de aanleg van het kunstgrasveld bij De Alblas is de gebruikscapaciteit van alle velden van de voetbalvereniging verbeterd. Vergroting van de gebruikscapaciteit was noodzakelijk doordat het ledenaantal van de club toeneemt. Ook is door de aanleg van het kunstgrasveld de trainingsfaciliteit sterk verbeterd. De laatste jaren had de vereniging in de winterperiode vaak problemen om optimaal te kunnen trainen op het natuurgras. Door het intensieve gebruik van de grastrainingsvelden was de grasmat weg gespeeld waardoor alleen met droog weer getraind kon worden. Door het nieuwe kunstgrasveld behoren deze problemen tot het verleden en heeft de verenging een optimale trainings- en wedstrijdfaciliteit erbij gekregen.

Schieten
Vrijdag werd het veld door het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Sportpark Souburgh officieel in gebruik gegeven aan voetbalvereniging De Alblas. De praktische (informele) ingebruikname van het veld vond zaterdag 5 september plaats. Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam en burgemeester Dirk van der Borg van Molenwaard verrichtten gezamenlijk de aftrap bij een voetbalwedstrijd tussen kinderen van De Alblas en Oranje/Wit. Vervolgens kregen de kids de gelegenheid om met de bal op de burgemeesters in het doel te schieten.

IMG_2341 (Medium) IMG_2344 (Medium) IMG_2386 (Medium) IMG_2399 (Medium) IMG_2402 (Medium) IMG_2404 (Medium) IMG_2420 (Medium) IMG_2423 (Medium) IMG_2433 (Medium) IMG_2451 (Medium) IMG_2455 (Medium)