IMG_2151 (Medium)OUD-ALBLAS – Een wiel van een vrachtwagen is donderdagavond 3 september 2015 op een personenauto gebotst. Dit gebeurde rond 22.22 uur op de N214 tussen Oud-Alblas en Wijngaarden. De vrachtwagen reed richting Papendrecht en de personenauto, die bestuurd werd door een 45-jarige man uit Bleskensgraaf, richting Wijngaarden. Even voor de rotonde liep één van de wielen van de vrachtwagen er af. Het wiel, van enkele tientallen kilo’s zwaar, botste in volle vaart tegen de tegemoetkomende auto.

Schrik
De auto raakte zwaar beschadigd en kwam tot stilstand in de berm. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De vrachtwagenchauffeur heeft blijkbaar niets van het ongeval meegekregen en reed verder.

Geen brand
Omdat er door de klap mogelijk brand was ontstaan onder de motorkap, werd de brandweer opgeroepen. Bij aankomst bleek de auto te stomen en was er rook van de uitgeklapte airbags zichtbaar. Er was geen brand. Voor de zekerheid werd de accu losgekoppeld en de auto gekoeld met water.

Politie
Een bergingsbedrijf heeft de betrokken auto en het afgelopen vrachtwagenwiel meegenomen.

Update
Een getuige had gezien dat de vrachtwagen na het ongeval afsloeg naar de Peilmolenweg richting Nieuw-Lekkerland. De vrachtwagen werd omstreeks middernacht door de politie aangetroffen in Nieuw-Lekkerland. Er ontbraken twee wielen. De gegevens zijn uitgewisseld. De verzekering handelt de zaak verder af.

 

IMG_2147 (Medium) IMG_2151 (Medium) IMG_2154 (Medium) IMG_2165 (Medium) IMG_2166 (Medium) IMG_2171 (Medium) IMG_2174 (Medium) IMG_2187 (Medium) IMG_2189 (Medium) IMG_2191 (Medium)