Verlichting molens (5)KINDERDIJK – Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 september 2015 zijn de molens van Kinderdijk ’s avonds weer verlicht. De monumentale molens, die zes dagen lang tussen 20.30 en 23.00 uur in de schijnwerpers staan, vormen een prachtig schouwspel, dat voor veel fotografen een dankbaar object vormt. Er varen tijdens de verlichtingsweek twee rondvaartboten rond, waardoor er ook foto’s vanaf het water te maken zijn.

Tickets voor de rondvaartboten zijn te koop de kassa langs de Nederwaard in Kinderdijk. De molens zijn te zien vanaf het vrij toegankelijke fiets- en wandelpad dat dwars door het molengebied loopt.

Molenmarkt
Op vrijdagavond 11 september 2015 vindt de jaarlijkse molenmarkt plaats. De straten zullen gevuld zijn met tachtig kramen, tientallen kleedjes, gezelligheid en sfeer. De markt begint om 17.00 uur en eindigt rond 22.30 uur. Op de Christineweg wordt de Kinderrommelmolenmarkt gehouden. Daar verkopen de kinderen van Kinderdijk hun oude spulletjes.

Speeltuin
Een vrolijke noot wordt verzorgd door feestband de Nootvoorziening uit Nieuw-Lekkerland. De organisatie van de markt is in handen van speeltuincomité ’t Balkengat. Samen met vele vrijwilligers wordt op deze manier geld ingezameld voor het onderhoud van de speeltuin.

Dorpskerk
Tijdens de Molenmarkt is de dorpskerk geopend. Om 20.00 uur en 21.00 uur is er een sing-in. Rond de kerk staan ook diverse kramen waar modeaccessoires, noten, snoep, fruit en broodjes worden verkocht.

Paardentram
Verdoorn Gelegenheidskoetsen rijdt tijdens de markt met een paardentram. Bezoekers kunnen zich tussen 19.00 en 22.00 uur met de Janplezier rond laten rijden over de dijk, met uitzicht op de (verlichte) molens. De kosten voor een rit bedragen twee euro per persoon.

Foto’s: Cees Put.

Verlichting molens (5)

Lichtweken september 2015 (2)