Prijsuitreiking ontwerpwedstrijd Lammetjeswiel (Medium)ALBLASSERDAM – Ilse Broens (9) uit Nieuw-Lekkerland is de winnares van de ontwerpwedstrijd voor het Lammetjeswiel in Alblasserdam. Zij was de enige deelneemster en leverde een heel bijzonder ontwerp in. Met vouwblaadjes, rietjes, karton en pijpenragers knutselde zij een creatieve maquette van haar ‘gedroomde’ recreatiegebied. Als het aan Ilse ligt, moet een aantal dingen in het Lammetjeswiel in ieder geval blijven: het trekvlot, het speeltoestel in het zand voor kleine kinderen en het zwemvlot in het water.

Kabelbaan
Haar meest in het oog springende wensen voor het nieuwe Lammetjeswiel zijn een glijbaan die in het water eindigt en een kabelbaan. Ook zou ze graag een kraampje zien waar je iets kunt kopen met een terrasje erbij. „Ik heb maar één picknicktafel gemaakt, maar het kunnen er ook meer zijn”, legt ze uit in haar toelichting.

Heel creatief
Tijdens de feestelijke prijsuitreiking overhandigde wethouder Arjan Kraijo Ilse een knutselpakket. „Je hebt laten zien dat je heel creatief bent, dus hier beleef je vast veel plezier aan”, aldus de wethouder. Hij zegde toe te onderzoeken of haar wens voor een kabelbaan gerealiseerd kan worden. „Dat hebben we immers beloofd toen we de wedstrijd uitschreven: het winnende ontwerp zou – voor zover het past in het ontwerp – worden uitgevoerd. De picknickbankjes hebben we inmiddels geplaatst en ook de wc’s, die Ilse belangrijk vindt, zijn begin van de zomer opgeknapt.”

Weinig inzendingenD
Dat er zo weinig animo voor de ontwerpwedstrijd was onder de Alblasserdamse kinderen vindt wethouder Kraijo jammer maar misschien ook wel te begrijpen. „Er is de laatste tijd veel aandacht geweest voor het Lammetjeswiel en iedereen heeft op veel verschillende manieren ideeën kunnen aandragen. Daarnaast zijn kinderen in de zomervakantie vast met heel veel andere leuke zaken bezig. En willen ze, net als Ilse, daarnaast de dingen die het Lammetjeswiel nu al te bieden heeft graag behouden.”

„We zijn druk bezig om op basis van al die suggesties een eerste schetsontwerp te maken dat we dit najaar met de klankbordgroep bespreken. Ook willen we samen met de klankbordgroep een activiteitenprogramma opstellen zodat er ook buiten de zomerperiode iets te doen is in het Lammetjeswiel.”

Prijsuitreiking ontwerpwedstrijd Lammetjeswiel (Medium)