Wateroverlast©ceesvdwal_5 (Medium)ALBLASSERDAM – Op De Helling in Alblasserdam ontstonden woensdagavond 26 augustus 2015 grote plassen na een flinke regenbui. Mede door spoorvorming in het asfalt liep het water niet naar het riool, maar bleef het op het asfalt staan. Fotograaf Cees van der Wal legde tijdens de plensbui de gevolgen hiervan vast met zijn camera. Het resultaat is op onderstaande beelden te zien. Om het waterprobleem te verhelpen, wordt in de nachten van 31 augustus en 1 en 2 september een nieuwe asfaltlaag aangebracht op De Helling.

De werkzaamheden maken deel uit van het reguliere onderhoudsprogramma van de wegen. De spoorvorming, waardoor blijven plassen liggen, wordt hiermee ook direct verholpen.

In verband met de asfalteringswerkzaamheden wordt De Helling, tussen de kruising met de Edisonweg en de kruising met de Grote Beer, vanaf maandag 31 augustus gedurende drie avonden en nachten afgesloten.

De afsluitingen zijn als volgt:
31 augustus 19:00 uur tot 1 september 06:00 uur.
1 september 19:00 uur tot 2 september 06:00 uur.
2 september 19:00 uur tot 3 september 06:00 uur.

Adviesroute
De adviesroute gedurende de werkzaamheden is via de Edisonweg over bedrijventerrein Vinkenwaard. De kruising Edisonweg/De Helling blijft toegankelijk. De omleiding wordt aangegeven met borden.

Foto’s: Cees van der Wal.

Wateroverlast©ceesvdwal (Medium) Wateroverlast©ceesvdwal_1 (Medium) Wateroverlast©ceesvdwal_2 (Medium) Wateroverlast©ceesvdwal_3 (Medium) Wateroverlast©ceesvdwal_4 (Medium) Wateroverlast©ceesvdwal_5 (Medium)