Sporthal Blokweer 1 (Medium)ALBLASSERDAM – Sportcentrum Blokweer in Alblasserdam verkeert weer in optimale conditie. Na een grondige opknapbeurt van de sporthal en reparatie van de vloer van het zwembad opende het sportcentrum deze week na zes weken weer zijn deuren. Zoals vóór de start van de werkzaamheden toegezegd, kunnen de scholen en verenigingen in deze eerste week na de zomervakantie weer volop gebruik maken van de sport- en spelmogelijkheden die Blokweer te bieden heeft.

Metamorfose sporthal
De sporthal heeft in de vakantie een ware metamorfose ondergaan. Niet alleen heeft de hal een nieuwe vloer gekregen, ook is het pand geïsoleerd en voorzien van (duurzame en energiezuinige) ledverlichting en geluiddempende panelen aan de wanden om zo de akoestiek te verbeteren. In de kleedkamers zijn de banken en vloeren vernieuwd, de wanden gesausd en nieuwe douches aangelegd.

Gymtoestellen
De gymtoestellen, die tijdens de verbouwing deels extern zijn opgeslagen, zijn het afgelopen weekeinde weer op hun plaats teruggezet maar niet nadat ook deze een grondige schoonmaakbeurt hebben gekregen.

Trots
Manager Ad van ‘t Hof van Sportcentrum Blokweer is trots op het resultaat. “Er is de afgelopen weken keihard gewerkt om de sporthal weer helemaal up to date te maken. Na deze opknapbeurt kan de hal zeker weer 25 jaar mee.”

Met elkaar kom je tot het beste resultaat
Lykele Bokhorst, voorzitter Sport Belangen Alblasserdam: “Ik ben enorm blij met het eindresultaat. Het wordt voor alle verenigingen fijn sporten in Blokweer. De nieuwe douches en de opgefriste kleedkamers waren een grote wens van de verenigingen. Deze wensen zijn nu ingewilligd. In de sporthal zijn de temperatuur en akoestiek grote verbeteringen. Met de nieuwe frisse vloer kunnen we weer jaren vooruit.”

Samenwerking
Net als bij veel andere projecten in het dorp heeft ook hier de gemeente nauw samengewerkt met de direct betrokkenen, de Beheerstichting Sport Alblasserdam (BSSA) en Sportbelangen Alblasserdam (SBA) om tot dit resultaat te komen. Het doorlopen proces is een mooi voorbeeld van #samendoen in Alblasserdam, het motto van de Samenlevingsagenda.

Zwemlessen weer van start
Ook het zwembad is in de zomervakantie buiten gebruik geweest. Om werkzaamheden aan de beweegbare vloer te kunnen uitvoeren moest het bad leeggepompt worden. Nadat de lekkages waren verholpen is het bad weer gevuld en het water geconditioneerd zodat ook dit weer helemaal klaar is voor gebruik. De zwemlessen zijn deze week weer zoals gepland begonnen.

Gezondheid
Wethouder Arjan Kraijo (sport en onderwijs): ,,Sporten is goed voor de gezondheid en het welzijn van ons allemaal en bevordert de sociale contacten. Daarom stimuleren wij als gemeente een gezonde en actieve leefstijl en investeren wij in voorzieningen als dit prachtige sportcentrum. Ik ben dan ook erg blij dat we in Alblasserdam weer een prachtige binnensportaccommodatie hebben waar zowel onze scholen als de vele sportverenigingen die we in ons dorp hebben met plezier gebruik van kunnen maken.”

Gerard Wasser van Badminton Club Alblasserdam (BCA) laat weten blij te zijn met de renovatie van de sporthal. Hij schrijft in een mail aan de redactie:

“Wegens het te kort aan zaalruimte in de winterperiode besloot toenmalig wethouder Sjoerd Veerman in 2012, dat BCA en Smash 66 samen het gebruik van de zaal moesten delen en het was slikken of stikken. Voor BCA betekende het, dat de jeugd zeer beknot werd en over te weinig banen kon beschikken. Het BCA-bestuur veronderstelde, dat met nieuwbouw van een hal voor CKC en KDO, de situatie van tijdelijke aard zou zijn. Hierdoor was het BCA-bestuur verdeeld over de noodzaak van een herindeling en uitbreiding van banen. Begin 2014 werd bij Beheer Stichting Sport Alblasserdam met goedvinden van voorzitter Klaas Timmerman, en in overleg met Smash 66, een verzoek ingediend tot herindeling.
De sportzaal was toe aan een grote opknapbeurt en dus ontstond de mogelijkheid tot verandering en aanpassing. Onder leiding van manager Ad van ‘t Hof kwamen de verenigingen op een lijn qua uitvoering. BCA ontwierp een indeling geschikt voor competitiespelers met voldoende speelruimte voor de jeugd tijdens de winterperiode.

De sportzaal is op schitterende wijze opgeknapt. De ledverlichting en isolatie is enorm vooruitgegaan en de geluidsinstallatie is van deze tijd. De kleedruimten zijn gemoderniseerd en voor de dames vrouwvriendelijk ingericht. De verwarming en klimaatbeheersing is verbeterd. Nieuwe opslagruimtes voor het sportmateriaal is in voorbereiding en start nog in dit jaar.

Op 24 augustus hebben de BCA-leden de vernieuwde sporthal ingeslagen. Het was wel even wennen, maar het resultaat mag er zijn ondanks, dat het BCA-bestuur nog reserves heeft voor de kleurkeuze van de lijnen. Nog niet alles is in perfectie uitgevoerd maar zoals vernomen zal over enige weken de zaal op feestelijke wijze officieel in gebruik worden genomen.”

Sporthal Blokweer 1 (Medium)

Sporthal Blokweer 2 (Medium) Sporthal Blokweer 3 (Medium) Zwemlessen sportcentrum Blokweer 1 (Medium) Zwemlessen sportcentrum Blokweer 2 (Medium)