IMG_0612 uitsnede (Medium)ALBLASSERDAM – Cees (83) en Janny (81) Burggraeve uit Alblasserdam zijn deze week zestig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans bracht een felicitatiebezoek aan het diamanten echtpaar, dat op de bovenste etage van één van de flats aan de Pieter de Hoochplaats woont. Namens de gemeente overhandigde de burgervader als cadeau een boek over de molens van Kinderdijk.

Cees de Bakker
Meneer Burggraeve staat in de regio bij veel (oudere) mensen bekend als ‘Cees de Bakker’. En dat is niet vreemd, want de Damdorper werkte jarenlang bij Van Herpe en later bij Bakkerij Vogel in Oud-Alblas. In zijn vrije tijd verzamelde Burggraeve postzegels. Vijftig jaar lang zat hij in het bestuur van de postzegelvereniging. Deze vereniging werd afgelopen jaar opgeheven; mede doordat er zich geen nieuwe, jonge leden aanmeldden.

Ontmoeting
Cees en Janny leerden elkaar 65 jaar geleden kennen. “Ik weet het nog goed. Het was op 25 maart. Ik reed met kameraden op de fiets vanuit Boskoop, waar ik woonde, naar Waddinxveen. Mijn vrouw woonde in Waddinxveen en fietste met vriendinnen onze kant op. Onderweg kwamen we elkaar tegen,” vertelt Cees. De twee raakten met elkaar aan de praat, spraken snel weer af en stapten na vijf jaar verkering in het huwelijksbootje.

Bijzonder
Afgelopen zondag werd in de Havenkerk stilgestaan bij het jubileum van de Alblasserdammers. “Toen besefte ik me eigenlijk pas hoe bijzonder het is dat we dit mogen meemaken. We hebben veel om dankbaar voor te zijn,” vertelt mevrouw Burggraeve.

Soorten
Het echtpaar kreeg één zoon en één dochter. Janny merkt glimlachend op: “Meer soorten waren er niet.” Inmiddels zijn er ook al drie kleinkinderen.

Weekendje weg
Het jubileum is gevierd met een brunch. Komende maand gaat het echtpaar, samen met de familie, nog een weekendje weg.

Tekst en foto: Peter Stam.

IMG_0612 uitsnede (Medium)