Voordeur kapot fop smitstraat bewerkt (Medium)ALBLASSERDAM – De politierechter heeft deze week een 48-jarige man uit Alblasserdam vrijgesproken van vernieling. Volgens de politie en het Openbaar Ministerie had de man op 13 mei 2015 twee ruiten van een voordeur van een woning in de Fop Smitstraat in het Damdorp ingeslagen. De man ontkende dit: “Mijn ex gooide de deur tegen mij aan, waardoor de ruiten kapot gingen,” vertelde hij in de rechtbank van Dordrecht.

Geen rem
De ex van de man zegt dat er ruiten van de voordeur er pas uitvlogen, nadat zij de deur al op slot had gedaan. “Ik ben erg bang voor hem, want hij heeft geen rem als hij boos is,” verklaarde de vrouw bij de politie.

Kleren
Op de vraag van de rechter wat de man bij het huis van zijn ex deed, zei de man: “Ik wilde een pakketje kleren ophalen. Zij dreigde de kleren in mijn tuin te gooien. Achteraf gezien had ik er niet heen moeten gaan. Het is haar schuld dat ik hier nu zit.” Terwijl de man dit zei, liep hij naar voren en liet de rechter een aantal tekstberichten van de bewuste avond lezen. De rechter las de conversatie hardop voor en vond dat de vrouw ongepast had gereageerd.

Geldboete
De officier van justitie vond dat er voldoende wettig en overtuigend bewijs was om de Damdorper te veroordelen. “Ik eis een geldboete van 350 euro. Daarnaast vind ik dat u mevrouw een schadevergoeding van 212,43 euro moet betalen voor de gesneuvelde ruit en de noodafdichting.”

Vrijspraak
De politierechter was het er niet mee eens en sprak de veertiger vrij. “Ik vind het bewijs wel wettig, maar niet overtuigend. De verklaring van de ex en haar dochter komen niet overeen. Dan is er ook nog eens de verklaring van de buurvrouw en uw verklaring. Ik moet dus eerlijk zijn en concluderen dat ieders verhaal kán kloppen. Ook uw versie kan de juiste zijn. Ik spreek u daarom vrij,” sprak de rechter.

Hoger beroep
De officier van justitie was het niet eens met de uitspraak, maar wist nog niet of hij in hoger beroep gaat. Hij laat dit binnen twee weken aan de man weten.

Voordeur kapot fop smitstraat bewerkt (Medium)