uitsnede van veen (Medium)ALBLASSERDAM – Janneke van Veen uit Alblasserdam is deze week door Rivas Zorggroep met een mooie bos bloemen in het zonnetje gezet, vanwege haar activiteiten als mantelzorger. “In de zorg gebeuren mooie dingen. Dat komt niet alleen door de inzet van professionals, maar zeker ook door de hulp van mantelzorgers. Onder het mom van ‘Zonnige kijk op Zorg’ nodigt Rivas Zorggroep daarom mensen uit iemand die altijd voor een ander klaarstaat in ’t zonnetje te zetten. Zij kunnen op deze manier iemand bedanken voor zijn/haar hulp,” legt een woordvoerster van Rivas uit.

 

Dubbel en dwars
Deze week zette Rivas mevrouw van Veen uit Alblasserdam in ’t zonnetje met een mooie bos bloemen. Van Veen werd door haar schoonzus Corrie aangemeld voor Zonnige kijk op Zorg. “Naast haar werk in de thuiszorg, zorgt Janneke ook voor haar man en haar moeder,” schreef Corrie bij de aanmelding. “Ondanks dat ze het druk heeft ziet ze ook nog kans om hen regelmatig mee te nemen voor een mooie autotocht; een van de weinige dingen waarmee ze nog mee kunnen gaan. De bloemen heeft ze dubbel en dwars verdiend!”

Verrast
Janneke reageert verrast. ‘Het is voor mij heel vanzelfsprekend om voor anderen te zorgen. Maar ik vind het mooi om daar op deze manier waardering voor te krijgen.’

Draag iemand voor
Iemand voordragen voor de campagne Zonnige kijk op Zorg kan via de actiewebsite www.zonnigekijkopzorg.nl. Hier kan worden aangegeven waarom iemand een bos bloemen verdient. Dat kan de buurvrouw zijn omdat ze regelmatig eten komt brengen. Of een familielid omdat die ook ’s nachts bereikbaar is. Maar ook een professionele zorgverlener. Tot eind september zet Rivas iedere week iemand in ’t zonnetje.

201 Mevrouw van Veen uit Alblasserdam in 't zonnetje gezet (Medium)