jeugdland alblasserdamALBLASSERDAM – Jeugdland Alblasserdam en de Vakantie Bijbel Week Nieuw-Lekkerland gaan maandag 17 augustus 2015 van start. Het thema van de Alblasserdamse feestweek, die dit jaar voor de 49e keer wordt gehouden in Landvast, is ‘Een reis om de wereld’. Er is weer van alles te doen. Zo kunnen de kinderen gamen in de bioscoop, knutselen in de grote zaal, bloemschikken, handwerken, timmeren, schilderen en figuurzagen.

Verder kan er buiten worden gesport en worden er fotografie -en breakdanceworkshops gegeven.

Journalist
Veilig Verkeer Nederland zal aanwezig zijn om kinderen de mogelijkheid te bieden om hun fiets te laten keuren, zodat die het weer goed doet als de kids weer naar school gaan. Tot slot kunnen de basisschoolkinderen voor journalist spelen en zo hun eigen Jeugdlandnieuws maken.

Tijden
De feestweek start van maandag tot donderdag om 09.00 uur en duurt tot 11.30 uur. In de middag start jeugdland om 13.30 uur en is om 15.30 uur afgelopen. Vrijdag is er alleen een ochtendprogramma van 09.00 tot 11.30 uur. Alle kinderen tussen de zes en twaalf jaar zijn welkom in Landvast.

Vrijwilligers
Vrijwilligers die bereid zijn een ochtend of middag mee te helpen, kunnen zich aanmelden via bestuur@jeugdlandalblasserdam.nl. Meer informatie over Jeugdland is te vinden op JeugdlandAlblasserdam.nl

Vakantie Bijbel Week
Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van 17 t/m 21 augustus welkom op de Vakantie Bijbel Week in Nieuw-Lekkerland. “We hebben deze dagen weer een leuk programma voor jullie klaar staan, zowel in wijk Dorp, als wijk Middelweg,” vertelt Jeannette den Ouden.

Den ouden Vervolgt: “Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ochtend zijn jullie welkom bij ons. Woensdagochtend hebben we een spelletjesochtend op de voetbalvelden. Je kunt vanaf 09.45uur inschrijven. Voor de 12+ hebben we ’s avonds een volleybaltoernooi naast speeltuin ’t Balkengat’ in Kinderdijk. We starten om 19.00 uur. Opgeven kan via: activiteitenraad@hervormdegemeentekinderdijk-middelweg.nl.”

Dorp
Alle kinderen van 4-12 jaar uit wijk Dorp zijn welkom in en om ‘Onder de Wiek’, Torenmolen 1.Ben je hier nog nooit geweest? Let dan op en luister goed naar de claxon of sirene! Dit jaar rijden vanaf 9.30 uur een oude tractor en de oude brandweerwagen door de wijk. In de wijk verspreid zullen er een aantal haltes zijn. Je kunt bij een halte wachten en met elkaar naar ‘Onder de Wiek’ komen. We komen bij elkaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Let op: de tijden zijn veranderd! We beginnen een half uur later, om 9.45 uur en stoppen om 12.00 uur.

Het thema van de week is ‘Echt vrij!‘ We gaan van alles doen, zoals knutselen, zingen en luisteren naar Bijbelverhalen.

Onder de Wiek
Voor de kinderen van 11 en 12 jaar is er in een tent achter ‘Onder de Wiek’ een apart programma met o.a. leuke spellen. Op maandag is er voor alle kinderen weer een lekker ijsje. We sluiten de week af met 2 bijeenkomsten in de Dorpskerk, Lekdijk 118. Vrijdagavond van 19.00-20.00 uur en zondagmorgen van 9.55-11.30 uur. Iedereen is daar welkom.

Middelweg en Kinderdijk
Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar uit wijk Middelweg en Kinderdijk zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ochtend van 09.15 tot 11.45 uur welkom in de ‘Rehoboth kerk’ en school ‘De Wegwijzer’. Deze week hebben we het thema: ‘De bouwplaats’. We gaan veel zingen, kijken naar een poppenkast/sketches wat dit jaar extra leuk wordt, naar een Bijbelverhaal luisteren, gezellig knabbelen & babbelen en leuke werkjes maken. De tieners hebben ook dit jaar weer een uitdagend programma.

Bakfiets
De bakfiets en trapfiets rijden elke ochtend weer door het dorp, dus zorg dat je klaar staat bij de halte aan de Middelweg of aan de Roerdomp, zodat je mee kunt lopen. Vrijdagavond hebben we de afsluitingsavond van 19 tot 20 uur in de Rehoboth kerk. Iedereen van harte uitgenodigd, evenals de themadienst op zondagochtend 23 augustus om 10 uur.

jeugdland alblasserdam