PolitieALBLASSERDAM – Een 49-jarige man uit Dordrecht is donderdag 13 augustus 2015 door de politierechter in Rotterdam veroordeeld tot een geldboete van 650 euro. De Dordtenaar, die zelf niet bij de rechtszitting aanwezig was, heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan belediging en mishandeling van een man. Johannes D. reed op 19 september 2014 op de Grote Beer in Alblasserdam en kreeg ruzie met een andere verkeersdeelnemer over een foute inschatting.

Belediging en mishandeling
De gemoederen liepen bij deze verkeersruzie zo hoog op dat de Dordtenaar zijn rivaal mishandelde door hem tegen het hoofd te slaan en in zijn duim te bijten. Daarnaast beledigde hij de man door hem ‘zwarte teringlijder, vuile buitenlander en kankerneger’ te noemen. “Dat zijn hele vervelende, bijna racistische beledigingen,” stelde de officier van justitie tijdens de behandeling van de zaak.

Geldboete
“Ik acht beide feiten wettelijk en overtuigend bewezen. Meneer is er dan wel niet, maar hij heeft bij de politie wel bekend. Ik eis een geldboete van 650 euro en een schadevergoeding van 95 euro voor de bril die sneuvelde tijdens de ruzie,” zei de officier.

Uitspraak
De rechter ging met de eis van het Openbaar Ministerie mee en zei: “Het gaat om een kwalijke mishandeling waar meneer M. een aantal dagen last van heeft gehad. En ook de beledigingen zijn vervelend. Die geldboete van 650 euro vind ik reëel. Ook de vordering van 95 euro zal ik toewijzen.”

Hoger beroep

D. heeft, als hij het niet met de uitspraak van de politierechter eens is, twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Zo niet, is het vonnis definitief.