IMG_6793 (Medium)ALBLASSERDAM – Zo’n tien ouderen hebben deze week met hun scootmobiel een tocht gemaakt door Alblasserdam en Ridderkerk. Wethouder Peter Verheij fietste met hen mee. De tocht ging van start bij de Alblashof in Alblasserdam. Daarvandaan werd er een route van zo’n 25 kilometer door de omgeving gereden. Het is voor het tiende jaar de scootmobieltochten georganiseerd worden.

Trots
“Zelfs onze nieuwe burgemeester rijdt een keer mee. Hij meldde zichzelf aan. Daar ben ik als leidster van de scootmobielclub best trots op,” vertelt Martha Klok. Ze vervolgt: “Hij heeft zelfs reclame voor ons gemaakt bij Klokradio.”

Bezemwagen
De scootmobieltochten zijn een initiatief van de Gehandicapten Adviesraad Alblasserdam. Normaal gesproken reed er altijd een ‘bezemwagen’ mee met de tochten. “Dat is dit jaar helaas vanwege de kosten niet meer gelukt. We hopen dat er volgend jaar een goede oplossing voor wordt gevonden. Gelukkig hebben we tot nu toe gelukkig gehad en hebben we de tochten zonder pech gereden,” aldus Klok.

Nieuwe leden
Door overlijden en verhuizingen is er plaats voor nieuwe leden bij de scootmobielclub. Mensen kunnen zich aanmelden via Martha_klok@hetnet.nl .

IMG_6770 (Medium) IMG_6771 (Medium) IMG_6781 (Medium) IMG_6793 (Medium) IMG_6808 (Medium) IMG_6811 (Medium) IMG_6819 (Medium) IMG_6824 (Medium) IMG_6826 (Medium) IMG_6834 (Medium)