20150804_073756 (Medium)ALBLASSERDAM – De schade aan de vernielde lantaarnpalen in de wijk Kinderdijk in Alblasserdam bedraagt 1150 euro. Dat laat de gemeente Alblasserdam weten. De lantaarns werden tussen zondagavond en dinsdagochtend 4 augustus 2015 gesloopt. Daarbij werden zekeringen en houders verwijderd door onbekenden. Er werd eerst uitgegaan van zeventien kapotte masten. Dit blijken er inmiddels 23 te zijn.

Deurtjes
Vier lantaarnpalen in de Lekstraat moesten er aan geloven. Verder werden er drie palen in de Jonkerstraat, drie in de Fop Smitstraat, één in de Tuigerstraat, vijf langs de Blokweersingel en één in de Kloosstraat gesloopt. De meeste lichtmastdeurtjes konden worden terug geplaatst door City Tec. Vier deurtjes ontbraken of waren defect geraakt.

Middernacht
Een aantal vernielingen vond in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 augustus plaats. Buurtbewoners meldden dat er rond middernacht tegen de lantaarnpalen werd getrapt. Toen de politie aankwam, waren de daders vertrokken.

Gerepareerd
Dinsdagmiddag is alles veiliggesteld. Inmiddels branden (’s nachts) 21 van de 23 lantaarns weer. Er wordt nog geprobeerd de laatste twee lantaarnpalen ook weer brandend te krijgen.  Dit hangt ervan af  of er specifiek zekeringsmateriaal op voorraad is.

Beneden peil
Wethouder Verheij laat in een reactie weten dat hij de actie beneden alle peil vindt. “Het is bovendien nog gevaarlijk ook. Het kost de gemeenschap onnodig geld. De schade bedraagt  € 1150, — exclusief BTW. De gemeente heeft aangifte gedaan bij de politie. Als we  de daders achterhalen, dan gaan we de schade natuurlijk op hen verhalen,” aldus Verheij.

Melden
De politie is nog op zoek naar de daders. Heeft u iets gezien? Meld dit dan bij de politie via het nummer 0900-8844.

20150804_073756 (Medium)

IMG_6366 (Medium)