IMG_6366 (Medium)ALBLASSERDAM – In de wijk Kinderdijk in Alblasserdam zijn minstens zeventien lantaarnpalen vernield. Dat meldt Politie Alblasserdam. Verder werd geprobeerd om met behulp van een wc-rol een heg in brand te steken. Wanneer de vernielingen precies zijn gepleegd is niet helemaal duidelijk. Het gebeurde in ieder geval tussen zondagavond en dinsdagochtend 4 augustus 2015.

17 palen
Vier lantaarnpalen in de Lekstraat moesten er aan geloven. Verder werden er drie palen in de Jonkerstraat, drie in de Fop Smitstraat, één in de Tuigerstraat, vijf langs de Blokweersingel en één in de Kloosstraat gesloopt. Het lijkt er op dat uit het binnenwerk van de paal materiaal is meegenomen. Het bedrijf CityTec is ingeschakeld om de lantaarns te repareren. De schade bedraagt naar schatting minimaal honderden euro’s.

Middernacht
Een aantal vernielingen vond in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 augustus plaats. Buurtbewoners meldden dat er rond middernacht tegen de lantaarnpalen werd getrapt. Toen de politie aankwam, waren de daders vertrokken.

Getuigenoproep
De wijkagenten van Alblasserdam zijn dringend op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat met de vernielingen te maken kan hebben, worden verzocht om hun informatie te delen met de politie. De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844. Behalve getuigen, kunnen ook de daders zich via dit nummer melden.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_6366 (Medium)

20150804_073756 (Medium) IMG_6359 (Medium)