IMG_6295 (Medium)ALBLASSERDAM – De drie sterk verouderde bruggetjes in het Mavopark achter de Mesdaglaan in Alblasserdam zijn vervangen door drie nieuwe bruggen van composiet. Ook een aantal wandelpaden in het parkje aan de rand van het Damdorp is opgeknapt en opnieuw geasfalteerd. De opknapbeurt, die een stuk later startte dan was gepland, heeft zo’n 150.000 euro gekost. Als het goed is gaan de nieuwe bruggen ongeveer vijftig jaar mee.

Afgesloten
Één van de bruggen was al sinds eind 2013 afgesloten, omdat het uit veiligheidsoogpunt niet meer verantwoord was om voetgangers op de brug toe te laten. De kwaliteit van de andere twee bruggen liet ook te wensen over. Vorig jaar werd beloofd dat de drie oeververbindingen vóór de herfstvakantie vervangen zouden worden. De keuze voor het type materiaal, de zoektocht naar een leverancier en de aanvraag omgevingsvergunning hebben eraan bijgedragen dat de plaatsing daarvan meer tijd heeft gevraagd dan vooraf was voorzien.

Duikers
De bruggen hadden vervangen kunnen worden voor duikers. Dat is goedkoper, maar op nadrukkelijk advies van (voormalig) wethouder Ad Cardon is in dit geval gekozen om alle drie de bruggen te vervangen door drie nieuwe exemplaren. De bruggen zouden beter passen bij het karakteristieke beeld van het park.

Wandeling waard
“Er werd aardig geklaagd op je site over de oude bruggen. Het is nu een mooie wandeling waard,” laat de heer Versendaal per mail weten.

Foto’s: M. Versendaal en Peter Stam.

Bruggetjes mavopark (Medium) IMG_6277 (Medium) IMG_6280 (Medium) IMG_6290 (Medium) IMG_6295 (Medium) IMG_6309 (Medium) IMG_6312 (Medium) IMG_6320 (Medium)