De lagune alblasserdam (Medium)ALBLASSERDAM – Een 17-jarig meisje uit Alblasserdam raakte maandagavond 3 augustus 2015 onwel, nadat zij koekjes had gegeten waar pistachenoten in verwerkt zaten. De tiener is namelijk allergisch voor noten. Op de verpakking werd in het Deens gewaarschuwd dat er noten in de koekjes verwerkt zaten. Toen dit naar het Nederlands werd vertaald, was het kwaad al geschied. Vanwege de mogelijke ernst werden behalve twee ambulances ook een traumahelikopter naar de woning aan De Lagune in het Damdorp gestuurd.

Nadat de eerste ambulance ter plaatse was, bleek dat het meeviel en dat het meisje last had van hyperventilatie. Bij die constatering werd de traumahelikopter afgemeld. Ook de inzet van de tweede ambulance bleek niet nodig te zijn. De Alblasserdamse is ter plaatse behandeld. Een rit naar het ziekenhuis was niet nodig.

De lagune alblasserdam (Medium)