20150718_191943 (Medium)ALBLASSERDAM – Op het Wilgenplein bij winkelcentrum Makado in Alblasserdam zijn in opdracht van de gemeente afgelopen week negen grote keien geplaatst. De stenen, die 250 euro per stuk (inclusief plaatsing) kosten, moeten er voor zorgen dat auto’s en vrachtauto’s niet meer op het fietspad en voetpad langs de winkels kunnen rijden.

Onveilig
Het kwam namelijk, sinds de heropening van het gerenoveerde plein, regelmatig voor dat gemotoriseerd verkeer gebruik maakte van het fietspad en voetpad en dat zorgde volgens een woordvoerster van de gemeente voor onveilige situaties.

Nood
Door de aanpassing is het voor een automobilist niet meer mogelijk om zijn voertuig (zonder schade) in het gebied voor fietsers en voetgangers te krijgen. Hulpdiensten kunnen er nog wel komen. Er staat namelijk een paaltje dat in geval van nood met een sleutel omlaag gedaan kan worden.

Gekkenhuis
De ondernemers van het winkelcentrum zijn blij met de keien. “Het was soms echt een gekkenhuis met al die wachtende en verkeerd geparkeerde auto’s. Het leek wel of sommige mensen het liefst binnen wilden parkeren. De gekleurde bestrating werkte blijkbaar onvoldoende. Nu de keien er liggen, komen de auto’s er niet meer op en is het voor de fietsers en voetgangers een stuk veiliger,” vertelt één van hen.

Het plein werd begin dit jaar volledig onder handen genomen en werd op 5 mei 2015 feestelijk heropend.

20150718_191943 (Medium)

20150718_191956 (Medium) 20150718_194811 (Medium)