20150713_152331 (Medium)ALBLASSERDAM – Meneer (86) en mevrouw (81) van Genderen uit de Azaleastraat in Alblasserdam hebben de afgelopen tijd zo’n 120 handtekeningen in de Bloemenbuurt ingezameld. Het oudere echtpaar wil, samen met tientallen wijkbewoners, dat er weer een verbinding komt tussen de Bloemenbuurt en gezondheidscentrum Dok11 aan de Parallelweg in het Damdorp. “Vroeger liep daar een weg. Die een aantal jaar geleden weggehaald. Er zit nu een sloot tussen, waardoor we een eind moeten omlopen om bij Dok11 te komen. Het zou fijn zijn als er een brug kan komen,” vertelt W. T. H. van Genderen – Baas.

Druk
Volgens de Alblasserdamse wordt de verbinding die er vroeger was echt gemist. “We moeten nu helemaal rondfietsen en alsmaar oversteken op een drukke weg. Ook met de auto naar Dok11 is niet altijd handig, want het is er vaak erg druk voor de deur.”

Enthousiast
Meneer van Genderen vult aan: “We zijn langs de deuren gegaan in de wijk en bijna iedereen was enthousiast over de plannen. Een enkeling was bang dat het bruggetje hangjeugd aan zal trekken.”

Reactie
De handtekeningen zijn inmiddels afgeleverd bij het gemeentehuis. Het echtpaar verwacht vlak na de vakantie een reactie van de gemeente.

20150713_152331 (Medium)

Deel dit bericht via...