Amsterdam City Swim (Medium)REGIO – Eline Wigchert (23) uit Nieuw-Lekkerland en oud- Alblasserdammer Robbert Verbeek (27) doen de komende zomer, samen met tientallen andere zwemmers uit de rest van het land mee aan de Amsterdam City Swim. De zwemtocht, met een lengte van twee kilometer wordt op 6 september 2015 voor de vierde keer in de hoofdstad georganiseerd. De deelnemers laten zich sponsoren en halen zodoende geld op voor onderzoek naar de spierziekte ALS. Zowel Eline als Robbert kunnen extra sponsoren goed gebruiken.

Robbert vertelt: “Ongeveer een jaar geleden werd bij mijn oma de diagnose ALS gesteld. Ondanks haar respectabele leeftijd kwam dit als een klap voor de familie. Net als veel mensen wist ik op dat moment weinig van deze ongeneeslijke spierziekte. De campagne van ALS Nederland met daarop de overleden personen en de tekst “Ga door met mijn strijd” kwamen op dat moment goed bij mij binnen. Ik besloot dat ik iets voor het onderzoek naar deze ziekte wilde betekenen en had al eens gehoord van de Amsterdam City Swim. Deze tocht van ruim 2 kilometer door onder andere de Amstel en de Keizersgracht heeft als doel het ophalen van zo veel mogelijk donaties. Op dit moment ben ik in training voor deze zwemtocht, zeker gezien het feit dat ik geen actief zwemmer ben en de tocht volledig in borstcrawl af wil leggen.”

Robbert doneren kan eenvoudig via deze site. “Mocht dit niet direct lukken dan kunnen mensen mij altijd een e-mail sturen op [email protected],” aldus Verbeek.

Eline
Eline uit Nieuw-Lekkerland doet behalve aan de Amsterdam City Swim ook mee aan de Swim to Fight Cancer in Dordrecht. “De reden dat ik hieraan meedoe is dat ik veel dierbaren heb verloren aan de gevolgen van kanker. Als verpleegkundige zwem ik daarom mee in strijd tegen ALS en kanker. Meer informatie over de missie van Eline en over sponsoring is te vinden op haar Facebookpagina.

Amsterdam City Swim (Medium)

Deel dit bericht via...