ALBLASSERDAM – Afgelopen zaterdag was het, ondanks het warme weer, gezellig druk bij de Ichthuskerk in Alblasserdam. Het was feest ter gelegenheid van het feit dat vijftig jaar geleden de kerk aan het Scheldeplein in gebruik werd genomen. Op het plein en in de hal was er gelegenheid voor een kopje koffie, thee of iets fris.

Vele gesprekken kwamen op gang bij het zien van ruim 100 trouwfoto’s van bruidsparen die in de afgelopen 50 jaar in de kerk zijn getrouwd. Om 16:00 uur was het ‘officiële’ gedeelte. Ds. Reijm vertelde over de oorsprong van de verhalen van Tim en Sophie en presenteerde, samen met de kinderen die dit met tekeningen hebben geïllustreerd, het boek ‘de verhalen van Tim en Sophie’. Twee kinderen overhandigden het boek aan wethouder Arjan Kraijo van gemeente Alblasserdam.

Ook het geschiedenisboekje ’50 jaar Ichthuskerk’ werd gepresenteerd en eveneens overhandigd aan de wethouder. Na afloop van het officiële gedeelte werden de gesprekken weer opgepakt en werd getracht de 10 ontbrekende namen van de bruidsparen in te vullen op het formulier. Om kwart voor vijf vertrok een aantal jongeren voor een sponsor duathlon, 5 km lopen en 1 km zwemmen. Ze gaan op werkvakantie naar de missiepost in Zambia en proberen met sponsors de kosten te drukken.

Rond de klok van half zes stonden er voor ongeveer 150 gemeenteleden de BBQ’s klaar en konden ze genieten van een heerlijke maaltijd. Om half acht was er, tot slot, een sing-in waarin muzikaal talent uit de gemeente zich presenteerde en veel samenzang. De kinderen luisterden de liederen op met hun instrument, dat zij
’s middags zelf hadden gemaakt. Dinsdag 7 juli was de Ichthuskerk ’s middags weer opengesteld voor belangstellenden. Ook deze middag was er veel belangstelling

De fototentoonstelling kon worden bekeken en ook werden er films getoond, o.a. de film over de bouw van de Ichthuskerk. De verhalen van Tim en Sophie zijn te koop via www.timensophie.nl of via Wilma Smouter 078-6933261. De DVD’s over de bouw van de Ichthuskerk, de muziekmarathon 2000, het afscheid van Ds. Gerritsen met zondagavondzang 6 februari 2005 en het geschiedenisboekje van de Ichthuskerk, zijn af te halen bij:
– Gerrit Woudenberg, Baanderstraat 37, tel 078-6912024
– Daan Bakker, Haven 37, 078-6930995
Bestellen per e-mail kan ook: [email protected]

SONY DSC

Deel dit bericht via...