ALBLASSERDAM – De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s), die onder meer actief zijn in Alblasserdam en Molenwaard, hebben een nieuw uniform gekregen. “Het oude was afgeschreven. Landelijk gezien was het een allegaartje van uniformen. Nu is, om meer eenheid te creëren, één uniform ontwikkeld. Het is niet verplicht voor dit uniform te kiezen, maar wij hebben dit wel gedaan voor een betere herkenbaarheid,” aldus Cela Güler, één van de gemeentelijke handhavers.

In plaats van overhemden en pantalons dragen de BOA’s nu polo’s met korte of lange mouwen en ‘workers’, comfortabele broeken.

De gemeentelijke opsporingsambtenaren zijn gestationeerd in Papendrecht en worden ook ingezet in Sliedrecht, Alblasserdam, Molenwaard en binnenkort ook Hardinxveld-Giessendam.

BOA
BOA’s zien er onder meer op toe dat mensen hun voertuig juist parkeren, dat baasjes de uitwerpselen van hun hond opruimen in gebieden waar dat verplicht is en dat er een parkeerschijf voor de ruit ligt in de blauwe zones. De BOA’s zijn bevoegd om boetes uit te delen aan mensen die in overtreding zijn.

Foto’s: Pieter van den Berg.