soliALBLASSERDAM – Zaterdag 11 juli 2015 gaat het nieuwe muzikale festival ‘Amfival’ van start in Alblasserdam. Het eerste programma vindt plaats in het amfitheater bij de Haven in het Damdorp. Vanaf 20.30 uur geeft het 10-koppige koperensemble ‘Soli Klassiek’ een optreden. Iedereen is van harte welkom.

Over een paar weken volgt het volgende onderdeel. Op 22 augustus is er op het Raadhuisplein een DJ Marathon. Meerdere diskjockeys zullen van 11.00 tot 23.00 uur laten horen wat zij kunnen. Lokale Dj’s zoals onder andere ChimNsea, Back To Vinyl Dj Team, Oldenbeuving, Ray Kouwenhoven, Equivalents Quest en vele anderen zullen de revue passeren. Een grote diversiteit aan stijlen zal hier aanwezig zijn van Disco Classics tot Techno en van Jazz tot EDM. De line-up zal rond 15 augustus bekend worden gemaakt via diverse kanalen.

Op 12 september zal het Zuiderstek omgetoverd worden tot een festivalterrein met in de avond een programma van de gezamenlijke horeca. In de middag van 12.00 tot 18.00 uur zal het podium gevuld zijn met diverse regionale bands. Ook hier zullen bands als Trickless, Fudge, Stiknaat en anderen iedereen voorzien van een grote diversiteit aan stijlen.

Het nieuwe festival is ontstaan vanuit het Cultureel Netwerk.

11 juli                        – Klassiek Concert van Soli Klassiek (zie foto) in het Amfitheater
Aanvang 20.30 tot 22.00 uur

22 Augustus              – Dj Marathon op het Raadhuisplein
Aanvang 11.00 tot 23.00 uur

12 September                      – JOWA Band Boost op het Zuiderstek
Aanvang 12.00 tot 18.00 uur

soli