20150702_112311 (Medium)ALBLASSERDAM – Langs de A15 bij Alblasserdam, ter hoogte van het Shell Tankstation, is afgelopen week het eerste Fastned snellaadstation voor elektrische auto’s geopend. Het station, dat is uitgerust met zonnepanelen, zorgt er voor dat een accu van een elektrische auto binnen een twintig minuten is opgeladen. Het laadpunt bij Alblasserdam is de eerste in een reeks van negen snellaadstations langs de snelweg A15 die de komende paar jaar zullen worden gebouwd.

Project A15, zoals de bouw van de negen stations heet, heeft tot doel om in 2015 40.000 mensen in elektrische auto’s te laten rijden, op stroom afkomstig van windmolens en zonnepanelen.  Project A15 is een initiatief van Natuur & Milieu en Milieudefensie en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Fastned
Initiatiefnemer is het bedrijf Fastned. Het bedrijf wil iedereen de vrijheid geven om door heel Nederland te kunnen rijden met een elektrische auto. Fastned bouwt de snellaadstations op verzorgingsplaatsen naast het bestaande tankstation. Inmiddels zijn er 35 snellaadstations operationeel en dit aantal neemt snel toe. Snelladen bij Fastned kan binnen twintig minuten, hiervoor zijn alle standaard type snellaadstekkers op de stations aanwezig. Laden en betalen gaat via de Fastned app.

Zon en wind
Alle Fastned stations leveren duurzame energie van zon en wind. Zo bestaat het dak uit zonnepanelen, waarmee het station energie opwekt voor twee à drie laadbeurten per dag. De overige benodigde stroom is afkomstig van Windpark Sternweg bij Zeewolde.

Mede-eigenaar
Iedereen kan meebouwen en mede-eigenaar worden van de nieuwe ’tankstations’. Sinds 9 juli 2014 heeft Fastned een notering aan de NPEX. Door middel van het uitgeven van certificaten van aandelen wil Fastned 40 miljoen Euro ophalen ter financiering van de 201 snellaadstations. Kijk voor meer informatie op www.fastned.nl/investeren.

20150702_112311 (Medium)

20150702_112349 (Medium)

 

 

Deel dit bericht via...