IMG_0290 (1) (Medium)ALBLASSERDAM – Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven en twee Statenleden van D66 hebben dinsdag 7 juli 2015 een bezoek gebracht aan Alblasserdam. Samen met de regiofractie van D66, de Alblasserdamse wethouder Kraijo, burgemeester Paans en vertegenwoordigers van Milieudefensie sprak zij over luchtvervuiling in de regio Drechtsteden. De prominente D66-politica bracht ook een bezoek aan het recent geopende containertransferium bij Polder Nieuwland, welke een oplossing zou moeten bieden voor de fileproblematiek op de A15.

Luchtkwaliteit
Lokale metingen laten zien dat de luchtkwaliteit in de regio maar net voldoet aan de wettelijke norm. De mate van fijnstof en stikstof in de lucht zorgt er echter voor dat de Drechtsteden behoort tot de top-5 van meest vervuilde gebieden in Nederland. “Dit heeft zorgelijke gevolgen voor de volksgezondheid en daarom zet D66 zich in de Tweede Kamer in om de wettelijke normen te verscherpen. De huidige normen zijn circa twee keer zo ruim als die van de Wereldgezondheidsorganisatie en daarom is beperkte financiering beschikbaar voor maatregelen,” vertelt Michael van der Plaat van de Alblasserdamse D66.

Doorstroom
Het is de bedoeling dat met slimme maatregelen het verkeer beter doorstroomt op de snelweg. Daarnaast wil D66 zich inzetten om op verschillende niveaus financiering te vinden voor innovaties, zoals filters en ‘stofzuigers’ aan de tunnelmonden van de A15 en A16. Samen met de Kamerfractie, Statenfractie en gemeenten zal D66 in de Drechtsteden aan de slag gaan met het vormen van consortia om dit soort innovatieve projecten uit te voeren.

IMG_0290 (1) (Medium) IMG_0267 (1) (Medium)