de krekels 3 (Medium)OUD-ALBLAS – Christelijk Kinderkoor De Krekels uit Oud-Alblas bestaat dit jaar zeventig jaar. Vooruitlopend op het jubileum werd eind juni de zomerzangavond gehouden en werden er liedjes van Annie M. G. Schmidt gezongen.

Vroeger zongen de Krekels meer van dit soort liederen en het was een leuke kennismaking met dit repertoire. Dikkertje Dap kwam langs, en de Koning ging verhuizen, de geit van Dokter Sanders en vele andere liederen. Ook Sparkling liet zich van de beste kant horen en zongen 3-stemmig mooie liederen zoals: Our God, Victor’s Crown, Licht van de wereld & Regeer in mij.

Aankomend jaar, het jubileumjaar is een unieke gebeurtenis. Een kinderkoor dat zeventig jaar bestaat. Dat betekent dat er wel een aantal generaties lid zijn geweest of zijn van de Krekels. “Een trotse oma, die de lol herkent die haar kleinkind heeft als het zingt in het koor. Een moeder die ook ooit een rol had in de musical, ziet dat haar zoon dit jaar een rol mag spelen, en zo kan ik wel even doorgaan,” vertelt Jolanda den Houter.

Aankomend jaar staat in het teken van dit jubileum. De Krekels gaan repeteren aan de musical Ruth en Boaz, de Sparkling gaan een eigen project uitzoeken.

Natuurlijk kunnen er nog kinderen of tieners meezingen, vanaf 25 augustus wordt er weer geoefend onder de enthousiaste leiding van dirigente Jolanda den Houter, in het trefpunt te Oud-Alblas. rekels van 18.45 tot 19.45 uur en de Sparkling van 20.00 tot 21.00 uur. Kom gewoon eens kijken bij een repetitie of mail naar: [email protected] (ook voor Sparkling het adres).

Tekst: Jolanda den Houter.

de krekels 3 (Medium)

de krekels 2 (Medium) de krekels 4 (Medium)

Deel dit bericht via...