IMG_3803 (Medium)ALBLASSERDAM – De basisscholen Het Kompas uit Alblasserdam en Het Fundament uit Nieuwland hebben deze week hun prijzen symbolisch in ontvangst genomen. Beide scholen wonnen vijftien gratis zonnepanelen na een onlinecompetitie. De prijsuitreiking werd gedaan door wethouder Arjan Kraijo van Alblasserdam.

Kraijo bedankte het Alblasserdamse bedrijf voor de coulance om twee deelnemers aan te wijzen als winnaar: “Dank voor dit initiatief en deze actie. Het draagt er aan bij dat mensen zich bewust worden van hun verbruik. Dat bewustmaken begint bij kinderen. Die nemen dat de rest van hun leven mee.”

De zonnepanelen worden na de zomervakantie op de scholen aangebracht. Het is de bedoeling dat de kinderen op een scherm kunnen zien wat de opbrengst is.

Behalve de twee genoemde scholen deden ook VV De Alblas, De Hoeksteen uit Giessenburg en Het Tweespan uit Schelluinen mee aan de wedstrijd.

IMG_3780 (Medium) IMG_3796 (Medium) IMG_3803 (Medium)