IMG_3548 (Medium)ALBLASSERDAM – De wethouders Arjan Kraijo en Dorien Zandvliet hebben deze week bij de hoofdingang van Sportpark Souburgh een muurtje onthuld, dat historisch gezien voor Alblasserdam een belangrijke rol heeft gespeeld. Het gedenkmuurtje maakte in de jaren zestig van de vorige eeuw deel uit van de toenmalige ingang van het sportpark.

Overwoekerd
Nadat de ingang van het sportpark na verloop van tijd is verplaatst naar de huidige locatie, is het muurtje letterlijk overwoekerd door struikgewas en uit het zicht verdwenen. Bij de aanleg van de vierde ‘poot’ van de rotonde aan de Edisonweg in Alblasserdam is het onlangs echter weer tevoorschijn gekomen.

Historische Vereniging
Dankzij de inzet van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard en de medewerking van Hak Kraanverhuur en Grondverzet B.V. is het muurtje in oude luister hersteld en opnieuw opgericht bij de huidige ingang van het sportpark.

Meer informatie over het muurtje en de verhuizing daarvan is hier te vinden.

Foto’s: Ria Scholten en Peter Stam.

De Vonk - Sportpark Souburgh (Medium) IMG_3502 (Medium) IMG_3508 (Medium) IMG_3511 (Medium) IMG_3520 (Medium) IMG_3532 (Medium) IMG_3548 (Medium) J0036 (Medium)