JubileumArjan-®ceesvdwal_22 (Medium)ALBLASSERDAM – Arjan Maat, directeur van het bedrijf Maat uit Alblasserdam is vrijdagochtend 3 juli 2015 verrast met een brandoefening in zijn bedrijfspand aan de Edisonweg. De brandweer Alblasserdam traint al jaren met regelmaat op het terrein van Maat. Hier maakt de brandweer gebruik van het terrein en divers materiaal om verschillende rampscenario’s in scene te zetten. Zo was er ook vrijdag in het geheim met de KVGM manager van Maat een oefening in scene gezet.

Directeur Arjan Maat is al jaren onder de indruk van de hele organisatie die achter de brandweer en in het totaal de hulpverlening zit . Daarnaast ook de toewijding van de mannen en vrouwen die zich hiervoor inzetten. Toen hij vrijdagochtend thuis verrast werd door een brandweerwagen met sirenes die hem in een pak hesen om op te halen, was hij direct enthousiast. Nog geen idee wat hem te wachten stond en dubbel verrast toen hij gefeliciteerd werd met zijn twintigjarig jubileum. “Ik wist wel dat het dit jaar was, maar had geen idee wanneer. Volgens mij staat het niet eens goed op mijn Linkedin ,” vertelde Maat.

Veel rook
Aangekomen op het terrein aan de Edisonweg stonden de medewerkers op de verzamelplek hevig in twijfel of het een oefening was of misschien toch echt. Er was wel heel veel rookontwikkeling in het pand en een brandweerwagen met sirenes was er ook nooit bij met een ontruimingsoefening. Toen de brandweer het pand ging betreden met volle bepakking en slangen, werd Arjan niet direct herkend door zijn collega’s. Pas nadat het sein meester was gegeven en hij naar buiten kwam lopen zonder helm, ontstond er gelach en gejuich.

Jhon van der Ven , oud medewerker van MAAT en nu al jaren werkzaam bij Dupont als Fire Captain en op vrijwillige basis als bevelvoerder bij de brandweer in Alblasserdam. Hij heeft het hele traject samen met zijn collega’s voorbereid en in scene gezet. “Wij weten dat Arjan de brandweer een warm hart toedraagt en wij zijn de firma Maat erkentelijk dat wij altijd gebruik mogen maken van het terrein en materiaal voor onze oefening. Wij hebben dan ook graag ons steentje bijgedragen aan deze oefening met een feestelijk tintje. Vanmiddag evalueren wij samen met het team van BHV’ers van MAAT de hele oefening,” aldus Van der Ven.

Foto’s: Cees van der Wal.

JubileumArjan-®ceesvdwal_22 (Medium)

JubileumArjan-®ceesvdwal_18 (Medium) JubileumArjan-®ceesvdwal_24 (Medium) JubileumArjan-®ceesvdwal_45 (Medium)