20150701_170652 (Medium)ALBLASSERDAM – Er kan weer veilig gezwommen worden in het Lammetjeswiel in Alblasserdam. Dit heeft de Omgevingsdienst Midden-Holland, die namens de provincie de kwaliteit van het open zwemwater controleert, woensdagmiddag 1 juli 2015 aan de gemeente laten weten.

Nadat vorig week tijdens een routinecontrole een overschrijding van de bacteriologische norm was geconstateerd en de provincie daarom adviseerde niet in het natuurbad te zwemmen, is het water opnieuw bemonsterd. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake meer is van vervuiling en dat er dus weer gewoon gezwommen kan worden.

Volgens de provincie is de vervuiling waarschijnlijk veroorzaakt door poep van (overvliegende) watervogels.

Er was geen sprake van blauwalg. Om te voorkomen dat de komende dagen, tijdens de tropische temperaturen, toch blauwalg kan ontstaan zal de pomp die ter voorkoming hiervan in het Lammetjeswiel is gelegd, dagelijks 8 uur in plaats van 4 uur draaien. De gemeente hoopt hiermee bij te dragen aan zwemplezier de komende dagen.

20150701_170652 (Medium)