IMG_3255 (Medium)ALBLASSERDAM – Jaap Paans is woensdagavond 1 juli 2015, tijdens een buitengewone raadsvergadering in sporthal Blokweer, geïnstalleerd als burgemeester van Alblasserdam. De beëdiging werd gedaan door Jaap Smit, Commissaris van de Koning. “Alblasserdam krijgt met Jaap Paans een gezagvolle en doortastende burgemeester. In een tijd waarin lontjes korter en de tenen langer worden en de polarisatie soms de overhand neemt, is een burgemeester een belangrijk publiek figuur waarvan veel van wordt verwacht. Ik ben er van overtuigd dat Alblasserdam een topper heeft binnengehaald,” vertelde Smit.

Ook Arco Strop van de vertrouwenscommissie was vol lof over Paans. Hij noemde hem ‘een schaap met vijf poten’.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam noemde de nieuwe burgemeester ‘de beste griffier van Nederland’. (Paans was in de afgelopen periode griffier van de Rotterdamse gemeenteraad.) “Ik heb eigenlijk zes jaar een stagiair naast mij gehad,” grapte de Rotterdamse burgemeester.

 

Open armen
Na toespraken van vertrekkend waarnemend burgemeester Jan Heijkoop en de Dordtse burgemeester Arno Brok hield Jaap Paans een toespraak waarin hij vertelde een man met een missie te zijn: “Voor u staat een man met een missie. Een verbinder, een burgervader en boegbeeld maar in de eerste plaats een mens. Getrouwd met mijn lieve vrouw Anouk, vader van drie prachtige dochters: Lieke, Femke en Meike. Vanavond vieren we de ontmoeting van Alblasserdammers met mij als nieuwe burgemeester. Met open armen treed ik u tegemoet. Het hoofd geschoond, herinneringen geparkeerd. Ik reik u mijn hand en strek hem uit naar ieder die hem wil schudden.”

12 uurtje
Paans vervolgde: “Als mens en als burgemeester wil ik omzien naar de ander en er zijn voor iedere Alblasserdammer. Daarom ga ik graag met de inwoners in gesprek. Ik ben nieuwsgierig naar wat de Alblasserdammers boeit, wat hen bezighoudt, waar zij tegenaan lopen en welke kansen en mogelijkheden zij zien. Het moment van de lunch is daar een uitgelezen moment voor. Het 12-uurtje met de burgemeester mag een begrip worden.”

Verhuizen
De burgervader sloot af met de belofte binnenkort in het Damdorp te komen wonen.

Na de installatie was er gelegenheid om de nieuwe burgemeester de hand te drukken.

Jaap Paans is op Twitter op dit account te volgen.

IMG_3230 (Medium) IMG_3245 (Medium) IMG_3255 (Medium) IMG_3261 (Medium) IMG_3274 (Medium) IMG_3278 (Medium) IMG_3305 (Medium) IMG_3320 (Medium) IMG_3338 (Medium) IMG_3363 (Medium) IMG_3377 (Medium)